středa 25. dubna 2018

Polévka z medvědího česneku

Česnek už se chystá pokrýt lužní lesy, záplavou bílých květů. Tak máte-li možnost ještě honem, honem nasbírejte a užijte si tuto sezónní záležitost, třeba jako krémovou polévku nebo pesto. Návod na něj najdete v mých receptech.


Větší kousek másla rozehřejeme v hrnci, zaprášíme lžící hladké mouky a chvíli mícháme.Poté zalijeme studeným mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vznikne nám hustý bešamel. Zalijeme jej hovězím vývarem a provaříme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Můžeme přidat i 250 ml creme fraiche nebo zakysané smetany. Odstavíme a přidáme hodně nasekaného medvědího česneku. Rozmixujeme a dochutíme velkou hrstí strouhaného parmazánu.

Množství je úměrné velikosti hrnce a počtu strávníků :)

Dobrou chuť.




Vaše Stáňa

1 komentář:

  1. Tady, kde bydlíme jsem na medvědí česnek nenarazila, takže v čerstvém stavu jsem ho ještě v kuchyni neměla. Ale ze zaručených zdrojů si kupuji tento česnek sušený a dávám ho všude, kam se hodí. Dobře vše ochutí.
    Díky za hezké fotky a přeji hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat